Medlemsgåva 2023: Stina Wollter – Kring denna konst

Vi har glädjen att presentera årets medlemsförmån – Kring denna konst av Stina Wollter.

Sedan mer än trettio år tillbaka har Stina Wollter varit yrkesverksam konstnär. I Kring denna konst får vi kliva in i hennes rika konstnärskap, in i berättelserna bakom bilderna, och händelserna bakom berättelserna.

Boken innehåller ett rikt urval av Stinas egna verk genom årtionden – från måleri och teckningar till kollage, skulpturer och foton. Den är både indelad i kronologiska avsnitt som baseras på teman och erfarenheter i hennes eget liv, och här och där får vi även djupdyka ner och stanna upp i enstaka verk. Hon beskriver hur konsten och livets händelser vävs samman och påverkar varandra i ett växelspel där konsten står för både ett tryggt rum och ett sätt att kommunicera med omvärlden och samtidigt förstå och bearbeta den. Kring denna konst ger ingångar och öppningar till en värld som av många kanske upplevs som sluten. Det är en bok om människan, skapandet och kreativitetens kraft. Om livet i konsten och konsten i livet.

Stina kommer även att besöka Nordeas kontor i Stockholm för en föreläsning den 1:a juni där vi får höra mer om hennes konstnärskap.  Medlemmar som anmäler sig till föreläsningen kommer att kunna hämta upp ett signerat exemplar av boken i samband med eventet. Notera att detta är enda chansen att få ett signerat exemplar så se till att säkra din plats i tid. För mer info och anmälan se här.   

Om du inte kommer att besöka föreläsningen, gå in på följande formulär senast den 9:e juni och beställ din bok. Böckerna skickas ut med Postnord i juni under vecka 23-25. Notera att av administrationsskäl kan vi inte ta in beställningar via telefon eller mail.

Med vänliga hälsningar,

Konstföreningens Styrelse